Kyllä Keiteleellä osataan!

Mielipidekirjoitus ekologisen kuntosalin puolesta. Julkaistu Pielavesi-Keiteleessä 13.5.2020.

MIELIPIDEKIRJOITUKSETJULKAISTU LEHDESSÄ

5/13/2020

Minun mieltäni lämmitti äskettäin eräs uutinen Piekessä (6.5). Lehden etusivullekin tuo juttu nostettiin, ”Keitele rakentaa ekologisen kuntosalin.”

Mahtavaa! Hirsirakenteet, aurinkopaneelit ja maalämpö teknisinä ratkaisuina – Ympäristöystävällistä rakentamista! Nostan suuresti hattua kunnan tekniselle jaostolle ja muille mukana oleville tahoille.

Hanke on toki saanut hieman kritiikkiäkin. Vanhus- ja vammaisneuvosto nosti esille tärkeän näkökulman, kuntosalin sijainnin. Neuvostossa heräsi huoli, että suunniteltu sijainti urheilukentän laidalla olisi liian kaukana keskustasta esimerkiksi ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille.

On totta, että urheilukentälle johtaville kulkuväylille tarvittaisiin enemmän esteettömyyttä, mutta tähän voidaan kyllä tehdä parannuksia. En muilta osin näe suunnitellun kuntosalin olevan mitenkään erityisen syrjässä. Päinvastoin urheilukenttähän on taajaman sydämessä ja kohtuullisen matkan päässä molemmin puolin Vesannontietä asuvia.

Toimiva ja monipuolinen urheilupuisto tuo varmasti paljon hyvinvointia ympärilleen. Tämä suunnitelma osoittaa erityisesti, ettei Keitele ole todellakaan mikään ympäristötekojen takapajula. Kyllä Keiteleellä osataan!

Kunnianhimoa ilmastoteoissa on hyvä lähteä kasvattamaan kuitenkin vielä lisää, sillä se on ilmastonmuutoksen edetessä välttämätöntä jälkipolvillemme.

Taotaanpa kun rauta on kuumaa, joten kunnanvaltuusto hoi: Liitytään NYT kuntien ilmastotyötä edistävään Hinku-verkostoon! Jos nykyvaltuusto ei sitä tee, niin sitten totean: ”Itte tarttee aina kaikki tehä!”

Lauri Kaunisaho

Ylä-Savon Vihreiden sihteeri

Keitele