Kannatuspuheeni Pekka Haaviston puolesta torikampanjalauantaina 13.1.2024

Pidin tämän puheen Joensuun torilla vaalikampanjalauantain yhteydessä 13.1.2024.

BLOGIPUHEET

1/13/20241 min read

Tuen Pekka Haavistoa presidentiksi, koska Suomi tarvitsee vahvan arvojohtajan, joka ei hajota, vaan yhdistää kansaa. Metsätaloutta opiskelevana luontoihmisenä on myös helppo tukea presidentiksi sellaista miestä, jolla on vahva tausta suomalaisen luonnonsuojelun edistäjänä.

Pekan poliittinen ura alkoi jo varhain, olipa hän mukana myös muuan Koijärvellä dokumentoimassa sitä ensimmäistä tempausta, joka toi luontokysymykset kansallisiin politiikan keskusteluihin. 90-luvulla silloinen ympäristöministeri Haavisto oli mukana neuvottelemassa Natura-alueiden perustamisesta.

Nuo nyt monen rakastamat luonnon monimuotoisuuskeittaat eivät aikanaan olleet mikään helppo poliittinen kysymys. Monet maanviljelijät ja metsänomistajat olivat kovastikin Natura-alueiden perustamista vastaan, mutta sen sijaan että Pekka olisi sulkenut korviaan kritiikkiltä, hän säännönmukaisesti kutsui myös epäilevät kansalaiset mukaan vuoropuheluun. Ahkeralla, määrätietoisella ja kansaa yhdistävällä keskustelutyylillään Pekka edesauttoi historiallisen suuren suojeluprojektin syntymistä sen keskeisenä arkkitehtina.

Sittemmin Haavisto on pätevöittänyt itseään monella politiikkasektorilla, ehkä eniten juuri sillä ulkopoliittisella. Merkittäviä saavutuksiakin löytyy, esimerkiksi Suomen NATO-jäsenyydestä neuvotteleminen edellisen hallituksen ulkoministerinä.

Pekan monipuolinen elämänkokemus, helposti lähestyttävä persoona ja pysyvä halu parantaa maailmaa tekee äänestyspäätöksestäni helpon. Valitkaa tekin paras mies tehtävään. Yhteinen Suomi on äänesi arvoinen. Muista siis numero kymmenen!

Lauri Kaunisaho

Opiskelija, kunnanvaltuutettu, valtuuston II vpj. (vihr.)

Keitele/Joensuu